Brevdueløb – kom i gang i dit eget tempo

Hvis du ønsker at gå i gang med brevdueløb, så skal du huske at finde ud af, hvad det helt præcis drejer sig om. Måske ved du allerede alt, hvad der er værd at vide om duebetting– men så tænker vi, at du nok ikke har klikket ind på denne artikel. Det er nok dig, som gerne vil i gang med brevdueløb, men ikke ved det hele store, der har klikket ind på denne artikel. Og det er vi meget glade for! Vi vil nemlig prøve at give dig et godt overblik over brevdueløb, så du kan komme godt i gang i dit helt eget tempo. Der er nemlig hverken nogen god grund til, at du skal forhaste dig – eller prøve at skynde dig med at komme i gang. Det vigtigste er nemlig, at du ved, hvad du går ind til samt forstår brevdue reglerne og hvordan hele brevdueløbet fungerer. Hvis du ikke har dette på plads, så vil det hverken være sjovt og underholdende for dig – men det vil heller ikke være specielt lærerigt eller interessant. Derfor er det bare med at læse denne artikel samt andre artikler, så du kan suge alt den viden til dig om brevdueløb, som du overhovedet kan finde.

Brevdueløb online

# Bookmaker Velkomstbonus Spil nu
1 Unibet duevæddeløb 100 % indskudsbonus op til 2000 kr. Spil

Sådan fungerer et brevdueløb

Reglerne til et kapflyvningsløb er slet ikke så besværlige endda. Dog findes der en masse forskellige brevdueløb, så disse har selvfølgelig lidt forskellige regler og krav. Men til ethvert løb så er der de helt samme grundlæggende regler, hvilket klart gør det nemmere for dig, hvis du skal lære det – og aldrig har været i gang med det før. Når du skal i gang med at lære lidt om brevdueløb, så er det altid godt med en rigtig god oversigt, der hurtigt kan få dig i gang. Derfor har vi lavet nogle forskellige punkter, så du hurtigt kan komme i gang. Lad os vise dig de forskellige punkter, så du kan få en fornemmelse for, om det er noget for dig, eller om du måske skal finde noget lidt andet end brevdueløb.
– Alle duer starter fra det hele samme sted, når det kommer til brevdueløb
– Dog slutter duerne på hvert deres dueslag – de har nemlig deres helt egen
– Det er en udmålt distance, som duen skal igennem
– Den due der kommer hurtigst tilbage til dets dueslag er vinderen – og har derfor vundet brevdueløbet
– Tiden bliver målt af dets ejere, som skal gøre dette meget nøjagtigt. Det gøres med nogle specielle kontrolure – så det bliver meget præcist.

Hvad er en brevdue?

Men hvad er en brevdue siden de kan finde ud af at flyve en udmålt distance – og i det hele taget flyve hjem igen. Ja det er jo en due – som du også ser på Rådhuspladsen i København samt alle andre steder i Danmark. Dog kan brevduer dresseres, så de kan finde ud af at være med i et brevdueløb. Og dette er jo kun en fordel for dig, fordi det giver dig muligheden for at have det sjovt, opleve en masse spænding samt eventuelt vinde nogle penge – når det snart bliver muligt til næste år. Der er derfor mange gode grunde til at være glad for brevduer og selve brevdueløbet.

Hvad er officials til et brevdueløb?

Når du skal i gang med et brevdueløb, så vil du også høre ordet officials. Måske ved du hvad du er, men måske ved du ikke, hvad det er. Derfor får du det kort forklaret her, så du er med på, hvad en official er. Det er nemlig rart at vide, inden du kommer for godt i gang med et brevdueløb. For hvis du hører ordet uden at vide hvad det er, så kan det hurtigt blive en smule forvirrende for dig. En official er med til at gennemføre, overvåge samt organisere et brevdueløb. Disse officials har også nogle assistenter, som alle sammen er med til at få løbet til at køre på skinner. Derfor er det vigtigt at have officials til et brevdueløb, da selve løbet bare skal fungere, som det skal. Hvis ikke der var nogle officials, så kunne det hurtigt gå hen og blive en gedemark. Så dem kan du takke for at holde løbet i god orden!

Andre ord der er vigtige at vide til et brevdueløb

Udover officials så er der skam også andre ord, der er vigtige at vide, inden du kommer i gang med brevdueløb. Det er nemlig godt for dig at vide disse ord, så du ikke igen starter med et løb uden at vide disse ting. Vi gennemgår nu nogle ord og nogle ting, som er godt for dig at vide. Så læs med videre her, hvis du vil vide lidt mere om nogle specifikke ord, så du kan komme i gang med brevdueløb.
– Kontrolur: Et ur bliver delt ud til duens ejere, så de kan måle duens tid. De bliver også afleveret til en kontrolkomité, så duernes tid fra start til slut kan blive målt ud. Det handler jo om at finde den due, der kommer først hen til dets dueslag.
– Tilbagekomst: Dette er, når en due kommer tilbage til sit dueslag. Så dette ord er blot en betegnelse for, når en due vender tilbage igen.
– Resultater: Dette betyder selve duens flyvetid. Selve afstanden og duens flyvetid bliver beregnet – og der kommer herefter et resultat for dette. Den brevdue der kommer først og hurtigst har vundet selve løbet.
– Straffe: Der er nogle bestemte krav, når det kommer til brevdueløb og brevduer. Hvis duen ikke følger dette, så er der dømt en form for ”straffe”, og duen kan nu ikke være med i de planlagte brevdueløb.
– Tolisator: Dette er flyvninger, der ikke er alt for lange. De er ofte ikke mere end 50 kilometer, og er derfor langsommere end andre flyvninger. Duerne skal være over 1 år gamle, førend de kan være med i et brevdueløb.

Hvad er der sjovt ved brevdueløb?

Men hvorfor skal du så gå i gang med et brevdueløb, og hvorfor er det overhovedet sjovt? Er der overhovedet noget sjovt ved det? Der er meget sjov ved et brevdueløb, så det skal du slet ikke tro, at det ikke er. Der er nemlig kun spas og underholdning, når det kommer til brevdueløb. Selvom det måske virker alvorligt, så er der faktisk også en masse sjov og spænding med, når det kommer til brevdueløb. Der er ingen grund til at have en masse fordomme om brevdueløb, før du har prøvet det. Du vil blive overrasket over, hvor sjovt det rent faktisk kan være. Det sjoveste ved brevdueløb er at følge duernes tider og gå og krydse fingre for, at du har valgt den rette due til at vinde. Derudover er det også sjovt, at se duerne sætte i gang samt finde frem til deres eget dueslag. Derfor er der mere end blot en sjov ting ved brevdueløb. Så hvorfor ikke bare prøve det af, så du kan se, om det også er noget for dig. Hvis det er, så kan du jo bare blive ved med det. Hvis du ikke kan lide det, så er der ingen grund til at prøve igen – medmindre du lige vil give det en ekstra chance.

Er brevdueløb noget for mig?

Om brevdueløb er noget for dig eller ej kommer an på en masse forskellige ting. Vi kan nemlig ikke fortælle dig, om du vil være glad for brevdueløb eller ej. Det er nemlig op til dig selv og dine egne præferencer, og du bliver nødt til at prøve det af, for at finde ud af, om det overhovedet er noget for dig eller ej. Når først du har prøvet det af, kan du bedre finde ud af, om du nød det og kunne lide det, eller om du synes det blot er helt forfærdeligt samt kedeligt. Så vi kan desværre ikke fortælle dig, om brevdueløb er noget for dig eller ej. Det bliver du selv nødt til at finde ud af!

Opsummering om brevdueløb

Alt i alt kan vi kun anbefale dig at prøve brevdueløb, så du kan finde ud af, om du måske også synes det er sjovt og underholdende – ligesom en masse andre danskere. Du skal bare huske at sætte dig ind i reglerne samt de forskellige ord, når det kommer til brevdueløb. Når først du har gjort dette, så er det bare med at komme i gang, så du kan få noget erfaring med det. Fra næste år kan du gå i gang med at vinde penge på dueløb – især store penge – så det vil kun være en fordel for dig, hvis du er interesseret i det. Vi ønsker dig en masse held og lykke samt en rigtig god fornøjelse!